

ᲡᲐᲯᲐᲠᲝ ᲡᲐᲛᲐᲠᲗᲚᲘᲡ ᲘᲣᲠᲘᲓᲘᲣᲚᲘ ᲞᲘᲠᲘ

ᲡᲐᲛᲝᲥᲐᲚᲐᲥᲝ ᲐᲕᲘᲐᲪᲘᲘᲡ ᲡᲐᲐᲒᲔᲜᲑᲝ Legal Entity of Public Law

CIVIL AVIATION AGENCY 

N 07/1719 29/07/2021

To: All air carriers operating flights to/from Georgia

f. 1972

Dear Sir/Madame,

On behalf of Georgian Civil Aviation Agency, and in addition to our previous letters, I would like to inform you that from the 29th of July citizens and residents of Hashemite Kingdom of Jordan, Republic of Iraq and Lebanese Republic will also have possibility to enter Georgia if they hold a medical certificate with negative Coronavirus (COVID-19) PCR test result. The certificate must be in English. The test must have been taken at most 72 hours before arrival. Passengers are obliged to undergo additional PCR test on the 3rd day of arrival.

Sincerely,

Givi Davitashvili Acting Director





ᲡᲐᲥᲐᲠᲗᲕᲔᲚᲝᲡ ᲛᲗᲐᲕᲠᲝᲑᲘᲡ ᲒᲐᲜᲙᲐᲠᲒᲣᲚᲔᲑᲐ

N 1291 2021 წლის 29 ივლისი ქ. თბილისი

"საქართველოში ახალი კორონავირუსის შესაძლო გავრცელების აღკვეთის ღონისძიებებისა და ახალი კორონავირუსით გამოწვეული დაავადების შემთხვევებზე ოპერატიული რეაგირების გეგმის დამტკიცების შესახებ" საქართველოს მთავრობის 2020 წლის 28 იანვრის №164 განკარგულებაში ცვლილების შეტანის თაობაზე

საქართველოს ზოგადი ადმინისტრაციული კოდექსის 63-ე მუხლის თანახმად, "საქართველოში ახალი კორონავირუსის შესაძლო გავრცელების აღკვეთის ღონისძიებებისა და ახალი კორონავირუსით გამოწვეული დაავადების შემთხვევებზე ოპერატიული რეაგირების გეგმის დამტკიცების შესახებ" საქართველოს მთავრობის 2020 წლის 28 №164 იანვრის ცვლილება განკარგულებით შეტანილ იქნეს და განკარგულებაში გამოწვეული დამტკიცებული "ახალი კორონავირუსით დაავადების შემთხვევებზე ოპერატიული რეაგირების გეგმის" დანართ №2-ის პირველი პუნქტის "ზ" ქვეპუნქტი ჩამოყალიზდეს შემდეგი რედაქციით:

"ბ) ევროკავშირის წევრი სახელმწიფოების, ისრაელის სახელმწიფოს, თურქეთის რესპუბლიკის, შვეიცარიის კონფედერაციის, ნორვეგიის და ჩრდილოეთ ირლანდიის სამეფოს, დიდი ბრიტანეთისა აშშ-ის, არაზეთის სამეფოს, კატარის სამეფოს, საუდის გაერთიანებული სახელმწიფოს, არაბთა გაერთიანებული საამიროების, ბაჰრეინის სამეფოს, აზერბაიჯანის რესპუბლიკის, უკრაინის, რესპუბლიკის, სომხეთის რესპუზლიკის, ტაჯიკეთის რესპუზლიკის, უზბეკეთის ყაზახეთის ყირგიზეთის რესპუბლიკის, რუსეთის თურქმენეთის, რესპუზლიკის, ფედერაციის, ბელარუსის რესპუბლიკის, იაპონიის, კანადის, ქუვეითის სახელმწიფოს, ჩინეთის სახალხო რესპუბლიკის, კორეის რესპუბლიკის, სან-მარინოს ომანის სასულთნოს, რესპუზლიკის, მოლდოვის რესპუბლიკის, მონაკოს სამთავროს, სერბეთის რესპუბლიკის, ისლანდიის ანდორის ლიხტენშტეინის სამთავროს, მონტენეგროს, რესპუბლიკის, მაკედონიის რესპუბლიკის, ჩრდილოეთ სამთავროს, ალზანეთის რესპუბლიკის, ბოსნია და ჰერცეგოვინას, იორდანიის ჰაშემიტური სამეფოს, ლიბანის რესპუბლიკისა და ერაყის რესპუბლიკის მოქალაქეებსა და ამავე ქვეყნების ბინადრობის (ცხოვრების) უფლების მქონე პირებზე, რომლებიც შორის, ქვეყნეზიდან (მათ ამავე მოემგზავრებიან საქართველოში გამოყენეზის მგზავრობისათვის ქვეყნეზის მესამე ტრანზიტული შემთხვევაშიც).".

პრემიერ-მინისტრი



ირაკლი ღარიბაშვილი